Házi májpástétom

A piacon gyakran vettünk a kedvenc hentesünktől májkrémet. Mennyei az íze és nincs E számokkal teletűzdelve. Ugyanakkor nálunk nem tart sokáig ez a csemege. A férjem képes csak úgy magában is befalni. Így gazdaságosabb megoldást kellett találnom, hogy ipari mennyiségben rendelkezésre álljon a csemegéből. Az Aldiban van remek fagyasztott csirkemáj. Olcsó, hazai és tényleg finom. Ebből készül nálunk, legalább két csomag. Tökéletes összhangban van reggel a sajtos zabpogácsával.

Tipp

Ha hosszabb időre tároljuk el, akkor olvasztott kacsazsírt önthetünk a tetejére, így légmentesen lezárható.

  • Nehézségi szint 35% 35%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

fél kg csirkemáj, 30 dkg zsír, hat gerezd fokhagyma, só, bors, majoranna ízlés szerint.

Elkészítése

  1. A zsírra rádobjuk a csirkemájat és mindkét oldalán megpirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk rá és rányomjuk a fokhagymát.
  3. Addig sütjük, amíg a külseje világosbarna nem lesz. Ez kb. 5 perc.
  4. Amikor langyosra hűlt, összeturmixoljuk és olvasztott zsírt adunk hozzá. Elsimítjuk lezárható edényben és hűtőben tároljuk.

Pin It on Pinterest