Gomba vadasan

Nagyon szeretem a vadast. Az igazit – természetesen – az anyukám készíti, isteni ízzel. De ez a gombás változat is nagyon finom. Kipróbálhatjátok bármilyen hússal is. Ajánlok hozzá köretet is: paleo szemlegombóc receptet.

Tipp

Paleo zsemlegombóccal tálaljuk a vadast. A receptjét is megosztom veletek.

  • Nehézségi szint 90% 90%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem (szárítottból egy vagy két evőkanálnyi), só, babérlevél, szemes feketebors, ecet ízlés szerint, egy evőkanál nyírfacukor, 2 evőkanál zsír, 2 kanál zabliszt, fél citrom, sűrű kókuszkrém ízlés szerint.

Elkészítése

  1. A répákat a hagymával sóval, babérlevéllel, borssal, és néhány csepp ecettel feltesszük vízben főni. A víz csak lepje el, nem kell több.
  2. Puhára főzzük, leszűrjük. A levét félretesszük.
  3. A zöldségeket és a nyírfacukrot egy evőkanál zsírban megpároljuk.
  4. Meghintjük a zabliszttel, kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a félretett lével.
  5. Citromlével és kókusztejszínnel ízlés szerint dúsíthatjuk.
  6. A felaprított és megtisztított gombát egy evőkanál zsírban megpároljuk.
  7. Hozzákeverjük az áttört zöldséges vadas-mártást, és tálaljuk.

Pin It on Pinterest