Epres piskóta paleo módra

Amikor vendégségbe megyünk a barátainkhoz, akkor mindig meglepem őket valami desszerttel. Így tavasz elején már nagyon vágytam egy kis friss gyümölcsre. A feladatot az is nehezítette, hogy házigazdáink egyike sok-sok gyümölcsre allergiás. Így lett a kompromisszum: az epres piskóta paleo módra.

Tipp

Elkészítheted szinte bármilyen gyümölccsel, fagyasztottal vagy frissel egyaránt. A fagyasztottat mindenképpel olvaszd ki és csepegtesd le.

  • Nehézségi szint 60% 60%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

8 tojás, 8 evőkanál zabliszt, 8 evőkanál nyírfacukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 0,5 kg eper.

Elkészítése

  1. A tojások fehérjéből habot verünk.
  2. Közben hozzá adjuk a nyírfacukrot kanalanként.
  3. Majd a tojások sárgáját és a szódabikarbónát is.
  4. Ezután a zablisztet óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzá keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát.
  6. Megszórjuk a feldarabolt eperrel.
  7. 190-200 fokon 10 percig sütjük.
  8. Majd 170-180 fokon további 10 percig sütjük.

Pin It on Pinterest