Eperzselé pohárban

Nem szeretek kertészkedni nagyon, teljesen kielégíti minden ilyen nemű igényemet egy balkonláda, amelyben fűszernövényeket termesztek. De az eper kedvéért bármire hajlandó vagyok. Akár önként ki is gazolok egy nagyobb területet, hogy szebb és nagyobb szemek teremjenek rajta. Anyukám kertjében nőnek is szépen, de szezonjában gyorsan meg kell enni, mert összeesik és megromlik. Persze sokat le is fagyasztok. Ugyanakkor ezzel az eperzselével két legyet ütök egy csapásra. A fájó izületeimre is gyógyír a zselatin és egyébként kiváló desszert is egy ebéd utánra. Ráadásul nem drága és gyors édesség.

  • Nehézségi szint 35% 35%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

4 dl eperpüré szűrve, de szüretlen is finom (az epreket mosás után összeturmixoljuk), 4 db lapzselatin.

Elkészítése

  1. Az eperpürét megmelegítjük.
  2. Bele tesszük a beáztatott lapzselatinokat. Jól összekeverjük.
  3. Pár perces pihenés után kis poharakba eperdarabokat teszünk és ráönjük a zselés pürét.
  4. Hűtőben dermedésig hagyjuk.

Pin It on Pinterest