Eperlekvár cukor nélkül

Az anyukám kiskertjében sok eper terem, amit nagyon gyorsan meg kell enni. Néha nem győzzük, pedig elég nagy a kapacitásunk. Ekkor készítek lekvárt télire, ami általában nem is marad meg addig. Néha, csak úgy önmagában is kikanalazzuk az üvegből édesség gyanánt.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

eper, nyírfacukor.

Elkészítése

  1. Az epret alaposan megmossuk, a zöld csutkáját leszedjük, a hibás, foltos részeket eltávolítjuk.
  2. Lábasba tesszük és kis lángon elkezdjük melegíteni.
  3. Amikor felforr és a gyümölcs össze esik, nyírfacukrot keverünk hozzá ízlés szerint.
  4. Alaposan kifertőtlenített üvegekbe tesszük és kidunsztoljuk.

Pin It on Pinterest