Csontleves, ahogy én készítem

Többféle csontból szoktam leves készíteni. Ha grillcsirkét sütöttem, akkor annak csontját megmentem és abból is remek lesz. Ugyanígy teszek pulykacomb csontjával is. De szívesen főzök leves pulyka vagy kacsanyakból. A legfinomabb szerintem, bár valószínűleg nem a legolcsóbb, a marha velőscsontból készült leves.

Tipp

A karalábét és a paprikát ki is hagyhatod, ha épp nincs szezonja. Kurkuma helyett tehetsz bele sáfrányt is. Ha szezonja van beleteheted a zeller és a fehérrépa levelét is. Nagyon finom lesz tőle a leves.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

bármilyen csont vagy csontos hús, zellergumó, fehérrépa, sárgarépa, vöröshagyma, káposzta, karalábé, paprika, fokhagyma, egész feketebors, lestyán, só, kurkuma, tárkony.

Elkészítése

  1. A megmosott csontokat egy nagy fazékba tesszük és hideg vizet öntünk rá.
  2. Feltesszük főni.
  3. Amikor felforrt, leszedjük a barna habját.
  4. Hozzáadjuk a szemesborsot, sót és a többi fűszert.
  5. Alacsony lángon főzzük, amíg a csonton lévő hús megpuhul.
  6. Beletesszük a zöldségeket és addig főzzük, amíg megpuhulnak.

Pin It on Pinterest