Csokis alma

Akkor készítek csokis gyümölcsöket, amikor valamilyen sütihez olvasztott csokoládé szükséges. Ilyenkor kicsivel többet olvasztok fel és, ami megmarad, abba gyümölcsöt mártogatunk. De önmagában is érdemes elkészíteni. Nem szükséges hozzá puccos fondükészítő szett.

Tipp

Ezzel a módszerrel bármely idénygyümölcsöt feldobhatjuk akár a magunk, akár a vendégeink örömére.

  • Nehézségi szint 40% 40%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

friss alma, egy tábla étcsokoládé (10 dkg), egy evőkanálnyi kókuszvaj.

Elkészítése

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. Egy evőkanálnyi kókuszvajat teszünk hozzá és összeolvasztjuk őket.
  3. Karikákra vágjuk az almát és megforgatjuk a csokoládéban.
  4. Zsírpapírra tesszük és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.

Pin It on Pinterest