Céklás ruccola-saláta

Ezt a receptet egy Jamie Oliver műsorban láttam és azonnal kipróbáltam. Persze kicsit átalaktottam, mert fenyőmag helyett tökmaggal dolgoztam.

Tipp

Ezt a salátát általában télen készítem a cékla miatt. Ilyenkor is leginkább akkor, amikor akciós hozzávalókat lelek, főleg parmezánt. Ezt általában a Penny Marketben veszem, mert ott alapból is a legolcsóbb, akcióval pedig valóban megfizethető. Balzsamecetből sem kell drágát venni. Ráadásul nagyon sokáig elég egy-egy üveg.

  • Nehézségi szint 10% 10%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

két-három közepes fej cékla, négy szál vastagabb sárgarépa, egy fej gerezdekre szedett fokhagyma, olívaolaj, két evőkanál balzsamecet, só, bors, három marék pirított héj nélküli tökmag, egy csomag ruccola saláta és parmezánforgácsok.

Elkészítése

  1. A céklát, répát gerezdekre vágva beletesszük a tepsibe.
  2. Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet és az olíva olajat.
  3. Beledobjuk a fokhagymát is.
  4. Lefedve 180 fokon fél óráig puhára sütjük.
  5. Ha kihűlt, akkor ruccola ágyra halmozzuk.
  6. Megszórjuk parmezánforgáccsal és a frissen pirított tökmaggal.

Pin It on Pinterest