Céklás brownie

A cékla részemről sokáig mellőzött volt. Kizárólag savanyúnak eltéve került az asztalomra. Mára rehabilitáltam és nem csak nyersen, salátákba reszelem, hanem már süteményekbe is belesütöm. Erre az egyik legjobb recept ez, amelyet Mezei Elmíra könyvéből tanultam, de a készletemben lévő hozzávalókhoz igazítottam.

Tipp

Kókusztejszínhabbal a legfinomabb.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

10dkg kókuszzsír, 15 dkg étcsokoládé, 10 dkg dió, 5 dkg zabpehely, 10 dkg cékla, 3 tojás, 10 dkg nyírfacukor

Elkészítése

  1. A céklát megfőzzük és meghámozva péppé turmixoljuk egy kis vízzel.
  2. A diót ledaráljuk a zabpehellyel.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat.
  4. A fehérjéből kemény habot verünk.
  5. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét.
  6. Felolvasztjuk a kókuszzsírt és belekeverjük a nyírfacukrot.
  7. Ehhez keverjük a céklát és a tojássárgájákat.
  8. Beleöntjük az olvasztott csokoládét.
  9. Belekeverjük a zabos diót.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (egy kisebb elég lesz)
  11. 170 fokon 25 perc alatt kész.

Pin It on Pinterest