Brownie zöldségből

Korábban, mindenevő koromban inkább a sós sütikért voltam oda. Egy sajtos stanglival kenyérre lehetett kenni. De paleo életem már az édességekről szól, sokszor bármit megadnék egy kis édességért. Főleg a csokisokért. Így egyértelmű volt, hogy kipróbálok egy brownie-t. Épp a cukkínitermés dandárjában jött az ötlet, amikor ráleltem erre a receptre.

Tipp

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

  • Nehézségi szint 75% 75%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

él kg cukkíni, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg étcsoki (magas kakaótartalmú), 2 evőkanál cukormentes kakaópor, két mokkáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 15 dkg nyírfacukor, 5 dkg puha kókuszzsír.

Elkészítése

  1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük.
  2. A nedves hozzávalókat is összevegyítjük egy másik tálban.
  3. Összekeverünk minden hozzávalót a meghámozott és lereszelt cukkínivel.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük úgy, hogy legalább 1 cm magas legyen.
  5. 180 fokon 40 percig sütjük.

Pin It on Pinterest