Bolognai szósz tökforgácson

Inkább csak ragu a’la bolognese ihlette szósz az, amit most bemutatok nektek. Viszont finom, gyors és egészséges is. Elkészíthető a húsleves maradékaiból is.

Tipp

Ha húslevesből származó húsból készíted, akkor késes aprítóban érdemes a húst szétcincálni. Tegyél hozzá a maradék zöldségekből és együtt daráld át őket. Ezt a darát dobd zsírra és ezt lehet felengedni paradicsomlével, majd ízlés szerint fűszerezni.

  • Nehézségi szint 50% 50%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

50 dkg darált hús, egy liter sűrű paradicsomlé, nyírfacukor, oregáno, bazsalikom, bors, só, egy fej vöröshagyma, három gerezd fokhagyma, két kanál zsír, gyalult-fagyasztott tök, reszelt sajt.

Elkészítése

  1. A felkockázott hagymát zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darálthúst és fehéredésig sütjük.
  3. Ráöntjük a paradicsomszószt.
  4. Fűszerezzük ízlés szerint.
  5. Kétszer felforraljuk.
  6. A kiengedett tökön tálaljuk sajttal megszórva

Pin It on Pinterest