Almás-kókuszos golyó tejmaradékból

Amikor növényi tejet készítek, minden alkalommal megmarad egy kis kupacnyi – elsősorban – kókuszreszelék. Sokmindent próbáltam vele. Például lisztet készíteni belőle, de ez macerás. Ki kell sütőben szárítani és maximum egy napon belül, de inkább azonnal felhasználni, utána ugyanis megbüdösödik. Bárhogy próbáltam megelőzni ezt nem sikerült. Le is szoktam a maradékot fagyasztani, de egy idő után a fél hűtőt elfoglalták a zacskók. Szóval manapság igyekszem azonnal felhasználni mindenféle kezelés nélkül a maradék kókusztreszeléket. Íme egy remek módja.

A hozzávalók mennyiségét nem tudom megadni, mert mindenki más-más mennyiségű tejet készít, így más-más mennyiségű maradék keletkezik. Kóstolgassatok összeállításnál. Elronthatatlan, biztosan jó lesz.

Tipp

Tehetsz bele még összevágott datolyát, vörösáfonyát. Megbolondíthatod pár csepp vanília aromával vagy dió helyett használhatsz más magot is, például mogyorót, mandulát. Tehetsz bele csokidarabokat is.

  • Nehézségi szint 20% 20%
  • Paleo szint 90% 90%

Hozzávalók

növényi tejmaradék, reszelt alma, kakaópor, darált dió, mazsola, kókuszreszelék.

Elkészítése

  1. Beáztatjuk meleg vízbe a mazsolát.
  2. A száraz kókuszreszeléken kívül mindent egy tálba teszünk és összekeverünk.
  3. Golyókat formázunk belőle.
  4. Száraz kókuszreszelékben megforgatjuk.

Pin It on Pinterest