Mindenmentes tartósítás

befőzés, aszalás, fagyasztás, savanyítás

Megmutatom az összes régi, jól bevált tartósítási praktikát, amellyel tartósítószerek és cukor nélkül tehetsz el télre finomságokat. Ezzel nem csupán a saját egészségedet őrizheted meg, de akár különleges gasztoajándékot is adhatsz szeretteidnek.

A könyv epub formátumban van

Olvasható Windows, macOS, Linux, iOS, Android rendszerű eszközökön, a megfelelő epub olvasó program segítségével.

Az e-könyvről

Amikor befőzésről esik szó, akkor mindenképpen szükséges kelléknek gondoljuk a különböző boltban kapható tartósítószereket és rengeteg cukrot. Ám az a jó hírem van, hogy mindezek nélkül is készülhetnek hosszan eltartható, finom befőttek, szószok, lekvárok és savanyúságok. Csupán dédanyáink és nagymamáink fortélyait kell bevetnünk. Igaz, a cukrot is ki kell hagynunk, de hidd el, az édesítést is meg lehet oldani.

Mi több a tartósításnak két másik módja is létezik: az aszalás és a fagyasztás. Ez utóbbi kettő az egyik legegészségesebb megoldás, mert a tartósított élelmiszerekben megmarad a legtöbb értékes tápanyag.

Megmutatom az összes régi, jól bevált tartósítási praktikát, amellyel tartósítószerek és cukor nélkül tehetsz el télre finomságokat. Ezzel nem csupán a saját egészségedet őrizheted meg, de akár különleges gasztoajándékot is adhatsz szeretteidnek.

Akkor is érdemes ezeket a módszereket kipróbálnod, ha épp nem paleo étrendet követsz, mert az egészséged biztosan hálás lesz érte.

A szerzőről

Még akkor váltottam a paleo étrendre, amikor a szójatejen kívül semmiféle növényi tej nem létezett. Az édesburgonya is még egzotikus alapanyagnak számított és nem is lehetett kapni. Azóta sokat bővült az alapanyagok kínálata. Kipróbáltam sok mindent.

Mára kialakult mit, miért és hogyan eszem, eszünk. Ezeket a tapasztalataimat és a jól bevált receptjeimet osztom meg veletek, folyamatosan kutatva az újabbakat.

N. Kovács Barbara