Paleo lecsókonzerv házilag – öt jótanács az elkészítéséhez

Itt az ideje, hogy elkészüljön a paleo lecsókonzerv házilag. A paradicsom és a paprika remek áron kapható. Az eljárás sem kerül túl sok időben és télen igazán jól jön majd, amikor tíz perc alatt varázsolhatunk az asztalra egy remek lecsót egy fárasztó nap után.  A...

Paleo zöldséges ételek, avagy hogyan lettünk vega paleók

Nagy, nyári szabadságra készülve, túl egy villanyszerlési megpróbáltatáson sok-sok kirándulást terveztünk. Ám a természet másként intézte és a Férjek Ferrarija (FF) rögtön a szabadság első napján köszvényrohamot kapott. Így ugrott minden terv. De sebaj, hozzuk ki...

A listeria-hisztéria margójára

Ma már nincs olyan háziasszony, aki ne értesült volna arról, hogy szinte az összes itthon kapható fagyasztott zöldség listeria baktériummal volt szennyezett. Ráadásul egy igen agresszív fajtával, amely akár halált is okozhat. A feldolgozott élelmiszerek köztudottan...

Az öt legjobb cukkinis paleo recept

Cukkini-szezonban fillérkért meg lehet vásárolni ezt a semlegesízű zöldséget. Édeshez és sóshoz is kítűnő. Íme az öt legjobb cukkinis paleo recept.

Paleo főzőtanfolyam – speciális kiadás

Különleges és speciális paleo főzőtanfolyam helyszíne lesz tankonyhánk. A Paleolcsó tankonyháját úgy alakítottuk ki, hogy legfeljebb hárman tudnak benne kényelmesen főzni. Mindezt azért tettük, mert szeretnénk, ha a jelentkezők minden paleo főzőtanfolyam alkalmával...

Paleo étrend olcsón, avagy laktató leves fillérekből

A leves kiváló találmány. Lehet belőle előétel vagy vacsora és a legtöbbjüket igen jutányos áron el lehet készíteni. Ázsiában szinte művészi fokra emelték a tartalmas leves készítésének tudományát, ennek eredménye például a ramen, a miso leves vagy a pho. De nálunk is...

Svéd húsgolyó, ami nem is svéd

A kék-sárga lakberendezési áruházban járva sokaknak az a minimum, hogy tányérukra kerül egy kis svéd húsgolyó. Magam is kedvelem, pontosabban kedveltem mindenevő koromban. Ráadásul éppen a közelmúltban sütöttem ki a saját paleo svéd húsgolyó receptjét. Erre most...

Elindult a paleo főzőiskola: egy valóban gyakorlatias paleo tanfolyam

Ahogy azt a különböző megnyitókon és nagy, fontos bejelentéseken szokás mondani: nagy örömmel jelentem be, hogy elndult a Paleolcsó-féle paleo főzőiskola, ahol igazán egyedi és személyre szabott paleo tanfolyam várja az érdeklődőket. Ennyit a hivatalos bejelentésről...

320 éves mandulatej receptje

Különleges mandulatej receptre bukkantam egy 1698-ban kiadott szakácskönyvben. Alig akartam hinni a szememnek, amikor megláttam. Úgy bukkantam rá, hogy imádom a régi szakácskönyveket olvasgatni. Jól látható a receptekből, hogy mely társadalmi rétegnek szánták az...

A négy legjobb tükörtojás recept

A hagyományos tükörtojáshoz nem kell más csak zsír, tojás só és talán bors. A magam részéről minden tojásételhez szórok szárított, aprított leveszöldséget. (Ez úgy néz ki, mint a Vegeta vagy Delikát, és azt is tudja, de nincsenek benne E-számok és egyéb más hozzávaló....

Paleo gulyás a világban

Nem titok, hogy rendszeresen olvasok külföldi paleós blogokat, recepteket. Érdekes olvasni a tapasztalataikat, ötleteiket, receptjeiket. Így leltem rá a magyar gulyást éltető cikkre, amely önmagában is paleo. Naná, hogy beleolvastam. Azt eddig én is tudtam, hogy a...

Pin It on Pinterest