A koca gluténmentes varrónő ételszagűző tippjei – Banánkenyér podcast 5.

Mit jelent koca gluténmentesnek lenni? Elmagyarázza a Banánkenyér podcast 5. adásában Csekő Etelka varrónő, aki fonnyadt zöldségeket, textileket, régi ruhákat és kutyákat is ment. Itt hallgathatod meg. 

Egyszerű varrónőnek aposztrofálja magát , pedig egyáltalán nem az. Amellett, hogy profin felhajt nadrág szárakat vagy javít ruhákat, menyasszonyi ruhákat, jelmezeket és fellépő ruhákat varr. Igazán népszerűvé a Facebookon az édesanyjával együtt készített karakter babái tették, amelyek közt találhatunk idős nénit, plasztikázott cicababát, de magányos agglegényt is. Minden babának külön története van, amelyet meg is ismerhetünk. Ezen felül újrahasznosít és divatossá tesz megunt, régi ruhákat, így védve a környezetet. Rendszeresen gyűjt adományokat eladott tárgyaival a hontalan kutyáknak és nem mellesleg a kissé fonnyadt zöldségek megmentője. 

Ez utóbbiakat nem csak olcsóságuk miatt szökteti meg az enyészettől, hanem azért is, mert még remek alapanyagul szolgálhatnak számos ételhez. 

Műhelye maga a nappalija, amelynek egyik sarka a konyha. Ám mindez nem zavarja a főzésben, bár van egy-két trükkje arra, hogy miként lehet megúszni nyomok nélkül a konyhai illatokat, ételszagokat. Erről is mesél a Banánkenyér podcastban, csakúgy, mint arról, hogy miért nem szeretnek öltözködni manapság a nők, miért nem működik a ruhák újrahasznosítása, miért nem tud ezekben az időkben vicces történeteket adni a karakterbabáinak. Kiderül az is, hogy milyen menyasszonyi ruhákat rendelnek tőle a leendő arák. 

Néhány éve végleg leszámolt a gluténnel és meg is tapasztalta mindennek a jó oldalát. De mégis koca-gluténmentesnek tartja magát. Mit jelent mindez? Ezt is kifejti a Banánkenyér podcast ötödik adásában

Amennyiben varratnátok, javíttatnátok, felhajtatnátok, átalakíttatnátok, esetleg babát, bogarakat és hasznos holmikat vásárolnátok, akkor az Aina oldalon vagy az Etelka oldalon, netán a saját oldalán tudtok időpontot kérni.