Hagyományos vasárnapi ebéd receptek egészségesen

Akár családi összejövetelt, akár csak csendes ebédet tervezel vasárnapra, azért ezen a napon sokan megadják a módját. Sokan ragaszkodnak a hagyományos vasárnapi ebéd receptek elkészítéséhez. Ám jó hír, hogy mindezt a paleo étrendben sem kell nélkülözni. Íme egy csokornyi belőlük. 

A sok új íz és étel között jól esik olyakor egy kis hagyományos ebéd. Nem szükséges teljesen lemondani a jól megszokott, hagyományos falatokról, igaz egy-két alapanyagot ki kell cserélni benne. Ugyanakkor mindez semmit nem változtat az ízeken, olyannyira, hogy még a mindenevők sem veszik észre egykönnyen a változtatásokat. Íme olyan vasárnapi ebéd receptek, amelyeket érdemes kipróbálni a legközelebbi alkalommal. 

Vasárnapi ebéd receptek: íme egy hagyományos menü

Ezt a menüt elkészítheted akkor is, ha körül vagy véve mindenevő családtagokkal, rokonokkal, barátokkal az asztalnál. Ugyanis nagyon kis változtatással főzheted meg a hagyományos ételeket, így mindenki kedvére lehet. 

húsleves önmagában is belefér a paleo elvekbe, feltéve, ha kihagyod belőle a tésztát. Ehelyett tegyél bele sok-sok zöldséget, amely levesbetétként remekül megállja a helyét. 

Egy jóféle pörkölt nem hiányozhat a vasárnapi ebédből, amelyet köríthetsz karfiol rizzsel vagy sült édesburgonyával. Igen finom és kiadós lehet így az ebéd. 

Ugyanakkor a húsleves után jöhet egy brassói aprópecsenye, szigorúan sült édesburgonya hasábbal egy kis sült zellerhasábbal körítve az igazi, amelyhez ecetes uborka dukál. 

rántott hús is közkedvelt vasárnapi étel. Amennyiben társasházban élsz, biztosan tudod mikor van vasárnap. Délelőtt tíz körül elkezdődik a hús klopfolása, amelyet az egész lépcsőház “élvezhet”. Amennyiben az ablakok alatt haladsz el vagy épp kilépsz a lépcsőházban valamelyik emeletnél biztosan megcsapja orrodat a rántott hús illata. 

Desszertnek pedig ezúttal a meggyes piskótát ajánlom. Tizenöt percnyi munka után húsz perc múlva már kész is az illatozó sütemény. Egyszerű, gyors és már a nagymamáink is a vasárnapi ebéd receptek közé jegyezték fel fiatal háziasszony korukban.