Halloween édességek egészségesen, mindenmentesen

Nem vagy könnyű helyzetben, ha beszállsz a halloweeni játékba. Bár léteznek csokik és cukormentes cukorkák is, amelyekkel meglepheted a beöltözött gyerekeket, de azért nem túl széles a skála és nem is a legtakarékosabb megoldás. Az is előfordulhat, hogy nem feltétlenül szeretnél édesítőkkel telepumpált nyalánkságokkal meglepni őket. A Halloween édességek között azonban létezhetnek alternatív, mégis egészséges megoldások. Ebből mutatok most kettőt. 

Jónéhány évvel ezelőtt széttárt karokkal és mérhetetlen zavarban álltam a bejárati ajtóban. Megpróbáltam hitelt érdemlően bebizonyítani a túloldalon álló beöltözött gyerekseregnek, hogy nálam bizony minden jóakaratom ellenére nincs semmi édesség. De még csak egy árva étcsokoládé szelet sem. Teljes értetlenségben ballagtak tovább, én pedig máig furdaló lelkiismerettel csuktam be mögöttük az ajtót. 

Valószínűleg félreértés történhetett. A helyi közösségi ház összegyűjtötte azoknak a címét, ahová várják az édességre vágyó gyerekeket és valahogy én is odakeveredhettem. Vagy csak elnézték az ajtószámot, ki tudja? 

Ezért is készítettem el a banán szellemet gyümölcsnyárssal, amelyek nem csak gyerekeknek, de gyermek lelkű felnőtteknek is adható. 

Halloween édességek nyárson

Csak gyümölcsök kellenek ezekhez az édességekhez. Nevezetesen banán, kétféle színű szőlő és alma. Kiegészítőként két csepp cukormentes szilvalekvár és nyársnak való fapálcikák. Ezeket a nagyobb élelmiszer üzletekben már lehet kapni, ha nincs, megfelel a sima hurkapálcika is. 

A “halálosan szellemes” figurákat és a kísér(t)ő édességnyársakat nagyjából öt percbe kerül összeállítani. 

A meghámozott banánok mindkét végét vágjuk le 4-5 centi hosszan. A köztes maradékot karikázzuk fel. 

A banánszellemek úgy készülnek, hogy a vágott felükkel lefelé felhúzzuk a nyársra a banánokat. Egy fogpiszkálót belemártunk a cukormentes szilvalekvárba és szemet, no meg szájat rajzolunk a szellemeknek. Minél rémségesebbet és haragosabbat, annál jobb. Ennyivel el is készültünk. 

A gyümölcsnyársak úgy készülnek, hogy nekünk tetsző sorrendben váltogatva felhúzzuk rá a kétféle színű szőlőt és banánkarikákat. Ha még látványosabbat akarsz, akkor szendvicskardokra is húzhatod a gyümölcsöket. Tudod, ezek azok a műanyag kis kardok, amelyeket arra alkalmaznak, hogy a szendvicsekbe szúrva összetartják azokat. 

Mindezek után már csak annyi a dolgod, hogy ezek a halloween édességek egy szép almába szurkálva végezzék.