Újabb rémség a halloween étel ötletek sorában

Nem terveztem eredetileg, hogy valami halálosan szellemes étellel lepem meg FF-et, amikor elkészítettem ezt az ételt. Csak menet közben szállt meg a közelgő ünnep szelleme és a fasírtokból szemek lettek. Ugyanis előtte halloween étel ötletek után kutattam és úgy látszik nagyon bekúszott a tudatom alá az egész hangulat. Kicsit aggódtam, hogy FF-nek elmegy a kedve az ebédtől, amikor rá meredő, véreres szemeket tálalok elé, de nem így lett. 

A legjobb az egészben, hogy egy teljesen hétköznapi ételt tálaltam – mondjuk úgy – ünnepi köntösben. Az étel ugyanis csak egy egyszerű fűszeres fasírt saláta körettel. Pár szem olívabogyó, mandulajoghurt, uborkaszeletek és házi ketchup segítségével pedig egy lett a halloween étel ötletek sorában. 

Tényleg nincs sok munka vele, mert a kisült fasírtokra csak rá kell önteni egy kis mandulajoghurtot. Ha vagány vagy, ízesítheted egy kis fokhagymaporral és sóval. Tégy rá vékony uborkaszeletet, majd egy szelet olívabogyót. Ezután egy fogpiszkálót márts a ketchupba és húzz vonalakat a joghurtba. Így lesz véreres a “szem”. Készíts annyit, amennyit csak szeretnél. Mindezt tedd saláta ágyra és kész is a nagy mestermű.

További halloween étel ötletek 

Bár én nem készítettem még el, de a fasírtból lehet akár pók is, ha a hasábokban sült édesburgonyát a lábaiként szervírozod. A tányérra pedig rajzolhatsz akár pókhálót a házi ketchupból. Nagyon mutatós és rémisztő lesz a végeredmény. 

De azt is megteheted, hogy a fasírt pók lábait ketchupból formázod meg és körbe rakod salátával. Így is nagyon látványos lesz a végeredmény.

Minden esetre felnőtteket és gyerekeket egyaránt elvarázsolhat az alkotásod, amely nem kerül több időbe, mint az eredeti, kissé unalmas tálalás.