Paleo receptek hétköznapokra – itt a 4 hetes őszi menüterv

Ki akarna hosszasan főzőcskézni a konyhában, amikor lehúzott minimum nyolc órát a munkahelyen, azután pedig rohant a gyerekért az iskolába, különórára vagy éppen a hivatalos teendőit próbálta elintézni. Ilyenkor a legutolsó gondolatunk az, hogy mit is együnk. Pontosabban mindez már csak akkor jut eszünkbe, amikor mardos az éhség. És ennél a pontnál kezdődhetnek a problémák, mert ebben az esetben sokszor már bármi megteszi, csak gyors legyen. Ennek kiküszöbölésére érdemes menütervet készíteni, mert szép számmal vannak paleo receptek hétköznapokra is. Mutatok is néhányat. 

Dolgoztasd a sütőt

Igazán melengető, fűszeres és gyors étel a citromos csirke, amellyel mindössze tíz percnyi munka van az elpakolással együtt. A többi a sütő dolga, úgy 45-50 percig. Amíg végzi a munkáját, addig bármit csinálhatsz, amit szeretnél vagy épp muszáj. Amikor nincs időm ebédet főzni frissen, akkor előző este szoktam sütőbe dobni. Nincs vele gond, így nyugodtan pihenhetek, vagy épp dolgozhatok tovább.

Remekül dobozolható, így magaddal viheted a munkahelyedre is. Akár hidegen is megehető, de egy kis melegítéssel azért még jobb. 

Egy másik villámgyors, sütőben készülő étel a sült kolbász kertész módra. Ezzel talán még tíz perc munka sincs, ha a süthető kolbász mellé mirelit zöldségeket hajítasz. Tulajdonképpen kezdő konyhatündérek megmentője is ez az étel, mert ehhez tényleg nincs szükség nagy rutinra, ha csak a sütő bekapcsolását nem számítjuk annak. 

Nem kell fűszerezni, mert mindezt a kolbász sülés közben maga elvégzi a zöldségekkel. Tényleg csak bele kell mindent dobni egy serpenyőbe és máris mehet a sütőbe. 

Gyorsan elkészíthető alapanyagok- paleo receptek hétköznapokra

Az egyik legjobb és leggyorsabban elkészíthető alapanyag a csirkemell. Számtalan recept közül a kedvencem a fűszeres csirkemell sült körtével. Őszi, finom ízek és nem mellesleg illatok jellemzik ezt az ételt. No és az, hogy kényelmesen dolgozva is nagyjából húsz perc alatt ételt varázsolhatunk az ebédlőasztalra. A fahéjas, sült körte pedig különlegessé teszi az egész fogást. 

Azsályás-kakukkfüves sertés szűzérme legfeljebb 20-25 perces mutatvány, de mondhatjuk, hogy ennek ellenére a luxus érzését biztosítja. Amennyire nagyvilági, elegáns neve van ennek a fogásnak, olyannyira egyszerű és gyors az elkészítése. Amennyiben egy egyszerű salátával tálaljuk, akkor még ennél is gyorsabban tányérra tehetjük. 

Négy hetes őszi menüterv

Ahogy azt már a bevezetőben is említettem a menüterv készítése a megoldás arra, hogy ne együnk össze mindent, amit éhesen meglátunk a boltban avagy bármely étteremben. Így van egy olyan sorvezetőd, amelyet betartva mindig lesz valami ehető a közeledben és nem csábulsz el, könnyedén tartani tudod a mentes étrendet, amely segít az egészséged megőrzésében. 

DóIgen ám, de menütervet készíteni nem is annyira egyszerű és meglehetősen időigényes feladat. Éppen ezért összeállítottam neked egy négyhetes őszi, mindenmentes menütervet. Nem csak négy heti táblázat szerepel benne az étkezésekkel, de megkapod hozzá a recepteket pdf és e-book formátumban is. Így bármikor, bárhol elolvashatod. Mindehhez kapsz heti bontásban bevásárlólistát is. Így csak azt kell eldöntened, hogy hány főre főzől és a listából mi van otthon a kamrában vagy a hűtőben. Azt lehúzod a listáról és már mehetsz is vásárolni. Pillanatok alatt végezni fogsz azzal is, mert célirányosan ahhoz a polchoz mehetsz, amelyen a neked szükséges termék van. Ez nem csak időspórlás, de a mostani járvány miatt sem hátrány. 

A főzést szintén gyorsan elintézheted, mert olyan szezonális alapanyagokból álló ételeket gyűjtöttem neked, amelyeket könnyedén és gyorsan elkészíthetsz. Mindezen felül van még benne egy-két időspórolós jótanács. 

Mindezek után miért törnéd a fejed, hogy mit is főzz? Rendeld meg az őszi menütervet és négy hétig nincs gond, csak gondtalan főzés.