Hétköznapi paleo receptek dolgos nyári napokra

Bármekkora is most az uborkaszezon, mégis sokan túl vannak már a nyaraláson és ismét a dolgos hétköznapoké lett életükben a főszerep. Ilyenkor a mindennapos főzés is kicsit nagyobb teher, mint máskor. Munka után ilyenkor sokkal kellemesebb kicsit sétálni, beülni egy kávézó teraszára vagy épp olvasni egy parkban a padon, mint a tűzhely mellett állni és vacsorát készíteni. Az alábbi hétköznapi paleo receptek gyorsan elkészíthetők és így marad időd délután egy kis feltöltődésre. 

Gyors hétköznapi paleo receptek

Grillezni hétközben sem tilos. Ha van kerted vagy megfelelő nagyságú teraszod, akkor kösd össze a kellemest a hasznossal. Gyújtsd be a grillt és egy jó hűs ital mellett készítsd el a paleo grillkolbászt. Dobj mellé zöldsalátát, amelyet leönthetsz mandulajoghurt és házi majonéz fele-fele arányú keverékével. De megteszi egy pár csepp olívaolaj is, ha nincs kedved mg ennyit sem dolgozni vele. 

Amennyiben nincs lehetőséged grillezni, még csak egy kontkaktgrillen vagy asztali elektromos grillen sem, akkor egy kis libazsíron egy serpenyőben is megsütheted. Úgy is nagyon finom lesz. 

Még több időt spórolhatsz meg, ha már előző este összekevered a paleo grillkolbász alapanyagát. Sőt, akár már a mélyhűtőbe is bekeverve teheted be, így csak ki kell olvasztanod a sütés előtt. 

Az is remek időspórolás, hogy amikor megsütöd a grillkolbászt, legalább kétszeres vagy háromszoros adagot keversz be belőle. Amit nem sütsz meg az aznapi étkezéshez, az mehet a mélyhűtőbe. Így csak egyszer dolgozol vele, legközelebb már ncsak ki kell olvasztanod. 

citromos pikáns csirke is minimális időráfordítással készül. Nagyjából tíz percnyi munka van vele, amíg a sütőbe kerül, de ebben már benne van az is, hogy tüzetesen átvizsgáljuk a combokat, hogy biztosan ne legyen rajtuk oda nem való pihe. Ezután minden más már a sütő dolga, te pedig addig is kiülhetsz az erkélyre egy hűs itallal és egy jó könyvvel. 

Amennyiben a csirkecombok mellé dobsz répát, kelbimbót, édesburgonya kockákat és akár zellerdarabokat, akkor a köret is elkészül egy sütéssel. Ha kétszeres adagot készítesz, akkor a másnapi ebéddel sem kell foglalkoznod. 

Különleges saláta

Nyáron sem kell leragadni a zöldsalátáknál, bár kétségtelenül nagy a kísértés. Az almás padlizsánsaláta a lehető leggyorsabban elkészül és kellemes, üdítő változatosságot ígér a szokásos salátákhoz képest. Tálalhatod önmagában is, úgy is finom és laktató, de bármilyen sült hús mellett megállja a helyét. 

Azt is megteheted, hogy hajszálvékonyra szeletelt füstölt sonkát darabolsz mellé vagy épp abba rejted bele a salátát és feltekered. Gazdagíthatod kemény sajttal is úgy, hogy ráreszeled, de bele is kockázhatod. Például az ementáli igen jól áll ennek a salátának.