Paleo pizza változatok – válassz kedved szerint!

A pizza képtelen veszíteni népszerűségéből. Tudatos étrenddel sem kell azonban lemondanod róla, mert a paleo pizza változatok hozzák a jól megszokott olasz ízeket. Talán még változatosabbak is “tésztájukban”, mint a hagyományos verzió. Ugyanis pizza “tészta” számos alapanyagból készülhet. 

Szerencsére nem kell a sajtot száműzni a paleo pizza változatok tetejéről sem. Ugyanis a kemény sajtok megfelelnek a célnak. Használhatsz parmezánt, cheddart, ementálit vagy bármilyen hosszan érlelt kemény sajtot. Érdemes keverni több fajtát, így lesz a végeredmény igazán különlegesen finom. 

Ilyen például a cukkini pizza margarita, amely nálunk a zöldség szezonja idején meglehetősen gyakran készül. Kicsi korongokat készítek, így jobban átsülnek, nem szakad és egy lapos kiszedő segítségével úri módon tudom tálalni. 

Ezt a pizzát tovább ízesítheted füstölt kolbász karikákkal vagy bármivel, amivel csak szeretnéd. 

Nem beszélek zöldséget!

Van egy másik zöldség is, amelyről sosem gondolnád, hogy igencsak remek pizza alap készülhet belőle. Pedig a karfiol pizza még a mindenevők szerint is nagyon finom. Ráadásul alakbarát is, ami így a bikini-szezon idején nem elhanyagolandó szempont. Erre is rátehető bármi feltétként, de csak paradicsomszósszal és sajttal is egészen elképesztően finom. 

Parti falatkának sem utolsó egy hétvégi baráti összejövetel esetén. 

Egyébként brokkolival is ugyanúgy működik a recept, mint karfiollal. Sőt, akár vegyíteni is lehet a kettőt. 

Az egyetlen lisztes a paleo pizza változatok között

Kis mennyiségben belefér az étrendünkbe a zabpehelyliszt. Így nem átallottam évekkel ezelőtt zabpehelyliszttel pizzát készíteni . Mindenevők is megeszik és ízlik nekik, ezt már többször kipróbáltam. 

Ez a pizza akár szendvicsnek is megállja a helyét, ha egyforma, téglalap alakú szeleteket vágsz belőle és egymásra borítod őket. Közé tehetsz még egy kis házi ketchupot és majonézt, így hidegen sem szárad ki. Kiváló útitárs egy hosszú, házon kívüli napon. Viheted piknikezni, kirándulni, munkába vagy egy nagyobb sétára is.