A három legjobb paleo fagyi recept

Igen egyszerű mindenmentes fagyit készíteni otthon. Ráadásul túl nagy előkészület sem kell hozzá. Az otthoni hűs édesség készítésében az a jó, hogy olyan ízben készítjük, amilyenben kedvünk tartja. Egy jó turmix kell hozzá, no meg mélyhűtő. A fagyis kanál extra felszereltség és ha nincs neked, az se baj, mert ma már a spatulákkal “kent” fagyi is menő. Íme a három legjobb paleo fagyi recept, amelyet mindenképp próbálj ki. 

Banán, meggy és barack darabok mindig vannak nálunk a mélyhűtőben a nyár folyamán. Így csak kiveszek egy banánt, hozzá dobok valamilyen más gyümölcsöt, némi kókusztejet és valamilyen fűszert. Turmixolom alaposan és máris kész a selymes, olvadozó mindenmentes fagylalt. Nem kell órákat várni és rendszeresen kevergetni a hűlő fagyit vagy épp a fagylaltgépre várni. Neked is javaslom, hogy legalább két-három felkarikázott banánt dobj be a mélyhűtőbe. Ehhez adhatsz akár friss gyümölcsöt is, úgy is krémes és hűvös lesz a végeredmény. Így bármikor megalkothatod pillanatok alatt a három legjobb paleo fagyi recept egyikét.

Édes kajszi

Az édesítés a mindenmentes fagyiban kissé bonyolultnak tűnhet, de van megoldás. Áztass be aszalt datolyát vagy használj fagyasztott banánt. De azt is megteheted, hogy vegyíted a kettőt és akkor biztosan édes lesz a fagyid. Ezt a módszert alkalmaztam a kajszibarackos-datolyás paleo fagyiesetében is. 

meggyes mindenmentes fagylalt is hasonló módon készül és nem kevésbé finom. Erre a receptre is jellemző, hogy a meggyet kicserélheted szilvára vagy akár sárgadinnyére is. 

A legkülönlegesebb a három legjobb paleo fagyi recept közül

Ez az egy kivétel, mert talán pár perccel többet kell vele törődni, de nagyon megéri, mert nagyon finom lesz a végeredmény. A krémes fagyihozugyanis egy alapot készítünk, amelyet úgy ízesítünk, ahogy csak szeretnénk. Akár tejbegríz ízűt is alkothatunk vele. Ezt a fagyit azonban hűteni kell fogyasztás előtt. De a legjobb, ha jégkrémmé varázsolod. Ehhez csak jégkrém formába kell öntened és máris mehet a mélyhűtőbe. Amikor haza érsz csak ki kell nyitnod a hűtő ajtaját és máris ott vár a jéghideg finomság.