Egyszerű paleo ételek a nyárra és nyaralásra hangolva

Az egyszerű ételek bája, hogy alapanyagaikban sem tartalmaznak nehezen beszerezhető elemeket. Mégis ugyanúgy megállhatják a helyüket az ünnepi asztalon is, mint hétköznap. Így nyáron meg egyébként is kinek van kedve különlegességekért rohangálni bárhová is, amikor ki is lehet menni a szabadba, vízpartra vagy akár csak a kertbe. Íme az egyszerű paleo ételek listája, amelyek mindemellett gyorsan el készülnek és elég az alapanyagokért az első kisboltig sétálni. 

Nyaralásnál is jól jöhetnek az egyszerű paleo ételek, feltéve, ha olyan apartmant béreltünk, amelyen van egy kisebb konyharész. Már egy mini hajókonyhában is csodákat lehet főzni. A magam részéről, ha csak tehetem konyharésszel rendelkező apartmant választok a pihenéshez, mert szerintem sokkal több előnye van, mint szállodába menni, akár félpanzióval, akár teljes ellátással. 

Elsőként ugyanis nem kell időre felkelni és kötelesség szerűen lemenni reggelizni. De napközben is sokkal nagyobb a szabadság, ha nem időre kell az étkezőbe levonulni. A reggeli kávémat és tulajdonképpen bármelyik feketémet pedig akkor iszom meg, amikor csak akarom. Továbbá nem kell egyeztetni, netán hadakozni az étterem vezetésével, hogy mit nem eszem. Így nem kell félni attól, hogy félreértések történnek és valami olyan étel landol a tányéromon, amely nem oda való. 

Persze van hátránya is, például az, hogy előre kell gondolkodni és gondoskodni az ételekről. Nekem kell előállítani azokat. De mindez nekem bőven megéri a végeredményért: a finom ízekért és az egészségemért. 

További tippeket a nyaralás alatti kevés főzéshez ide kattintva találsz

Egyszerű paleo ételek a kisboltból

A nyár egyik slágere a lecsó. Az elkészítése nem bonyolult és az alapváltozathoz paprika, paradicsom, zsír, vöröshagyma, só és tojás szükséges. Mindezeket akár egy jobb zöldségesnél is beszerezhetjük, de egy kisboltban is. Elkészíthetünk belőle egy kondérnyit, mert ez olyan étel, mint a töltött káposzta: felmelegítve talán még finomabb, mint frissen. Sőt, hidegen is kitűnő. 

Amennyiben a nyaralás alatt készítenéd el, javaslom, készíts lecsó konzervet vagy vedd elő a tavalyit. Így már csak annyi feladatod lesz vele, hogy egy lábasba öntsd az üvegek tartalmát, felforrald, majd ráüsd a tojásokat. Vagy cicomázhatod még császárszalonnával, cukkini darabokkal esetleg füstölt kolbásszal netán mindenmentes debrecenivel, virslivel. 

A másik igen finom és egyszerű, nyári étel a töltött cukkini. Ez a zöldség az uborka és a tök szerelemgyereke és igen jól sikerült. Ugyanis bármivel fűszerezheted, mert az íze meglehetősen semleges. A nagyobb érdemes inkább darabokat megtölteni, így a legfinomabb. Cukkinit pedig bármely zöldségesnél és boltban beszerezhetsz a nyár folyamán. 

Süssünk valamit!

A grillezésen túl a serpenyő is előkerülhet a jó időben. Akár a grillrácsra is teheted az edényt és ott is megsütheted például a majorannás karajt, mert még finomabb lesz, mint a konyhában készítve. Nagyon gyorsan elkészül és köretnek csak egy salátát kell mellé dobni. Ha kevés az időd, akkor az is megbocsátható, ha zacskós salátát borítasz a hús mellé a tányérba. 

Az egyik legegyszerűbb sült étel a vajas-fűszeres csirke. Minimális alapanyag szükséglete van, ám cserébe így is elkápráztathat az ízeivel. Grillezett vagy serpenyőben vajon megpirított körte, esetleg barack illik hozzá a legjobban. Amennyiben nem akarsz külön a körettel bajlódni, akkor dobj a tepsibe mellé bármilyen zöldséget. Ha pedig nem szeretnél azzal foglalkozni, hogy mi legyen a nyár alatt a menü, akkor próbáld ki a négy hetes nyári menütervet, amelyhez bevásárlólistát és közel nyolcvan receptet is kapsz.