A legegyszerűbb paleo wrap recept

Emlegetik ezt a sós kerek és vékony sült tésztát wprapnak, taconak vagy tortillának, de a lényege ugyan az. Lehessen bele mindenféle finomságot beletekerni és akár az utcán is megenni. Mondjuk ez utóbbit most épp nem ajánlom a vírushelyzet miatt, de például a kertben egy kényelmes nyugágyban miért is ne! A paleo wrap recept igen egyszerű, legalább is az enyém, emellett finom és gyorsan elkészül. Túl sok és bonyolult alapanyag sem kell hozzá. 

Remekül tekerhető, nem reped szét és megtartja a bele rejtett csodás falatokat. Serpenyőben sütjük és nem tart tovább az elkészítése, mint egy palacsintának, ám annál azért erősebb a tésztája. Megtöltheted maradék pörkölttel és rengeteg zöldséggel vagy sült hús darabokkal, salátával, újhagymával és mandulás öntettel. 

Az én kedvencem az utóbbi, fokhagymával és sóval fűszerezett, sült csirkecsíkok kerültek a két réteg jégsaláta, újhagyma, vékony hónapos retek karikák közé. Mindezt fokhagymaporral, snidling darabkákkal fűszerezett mandulás joghurttal öntöttem nyakon. Így lett a paleo wrap recept tökéletes. 

Hozzávalók: 

2 tojás

3 púpozott evőkanál tápiókaliszt

3 púpozott evőkanál szezámmag liszt

1 dl víz

zsír a sütéshez

A paleo wrap recept elkészítése:

A felvert tojásokhoz öntsük hozzá a vizet, sózzuk meg és keverjük el.

A liszteket egy másik kisebb tálban alaposan keverjük össze.

A lisztkeveréket borítsuk bele a vizes tojásba és keverjük össze alaposan. Érdemes hozzá kézi habverőt használni.

Palacsintasütő serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele egy kis kanálnyi zsírt, majd egy merőkanálnyi folyékony masszát oszlassunk szét rajta. Úgy sütjük, mint a palacsintát.

Mindkét oldalát megsütjük, majd megtöltjük. 

TIPP:

Azt is megteheted, hogy a paleo wrap recept szerint elkezded sütni a masszát, de nem fordítod meg. Helyette, amikor már megszilárdul a felül lévő oldala is, akkor reszelt sajtot, kolbászkarikákat vagy akár sonkát teszel bele és félbe hajtod. Ezután kiveszed a félbe hajtott tésztát és az egyik felére salátát, paprika karikákat, retket vagy más zöldséget teszel, majd ismét félbe hajtod.