Húsvéti mindenmentes majonézes torma

Önmagában az ecetes torma is nagyon finom főtt sonkához vagy csülökhöz, bár sokáig nem volt a barátom, de ha egy kicsit selymesebb ízt akarsz, akkor mindenképpen a mindenmentes majonézes torma lesz a te kedvenced. Például húsvétkor a főtt-füstölt csülök mellé. 

Bár boltban is árulják, ám abban rengeteg olyan adalékanyag is van, amelynek nem feltétlenül örül majd a tested. Ráadásul a cukrot sem hagyják ki belőle, így eleve esélytelenkén indulsz a boltba, ha majonézes tormára vágynál. Persze ugyanígy ecetes tormáért sem érdemes elzarándokolni, mert azzal is hasonló a helyzet. Így nem marad más választásod, mint elkészíteni. 

Ígérem nem lesz bonyolult, csupán két alapvető alapanyag kell hozzá: cukormentes ecetes torma és paleo majonéz. Amikor a tormát reszeled, légy nagyon elővigyázatos, mert nagyon “könnyes” lehet a találkozásotok. Ablak mindenképpen legyen a közelben. A majonéz expressz változatának receptjét is megosztom veled. Tényleg egyszerű, de a leírást mindenképpen tartsd be. 

A tíz evőkanálnyi hozzávaló egy közepes adag mindenmentes majonézes torma adagot takar. Készíthetsz belőle többet is, sokáig eláll a hűtőben. 

A mindenmentes majonézes torma hozzávalói :

10 evőkanál ecetes torma

10 evőkanál paleo majonéz

A mindenmentes majonézes torma elkészítése:

Keverjük össze egy kisebb befőttes üvegben a hozzávalókat.

Hagyjuk összeérni az ízeket, egy-két órát a hűtőben. 

Paleo majonéz hozzávalói:

1 tojás,

2,5 dl kókuszzsír,

0,5 teáskanál dijoni mustár,

fél citrom leve

csipet só

Elkészítése:

Minden hozzávalót magas falú edénybe tesszük.

Botmixerrel összeturmixoljuk úgy, hogy először lenyomjuk teljesen az edény aljára a botmixert. Ott kezdjük el nagyobb fokozaton turmixolni, majd lassan húzhatjuk felfelé a botmixert. 

TIPP:

Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. A kókuszzsír helyett használhatsz hidegen préselt napraforgó olajat, olíva olajat vagy repce olajat is. Mindegyikkel kicsit más lesz az íze, de nagyon finom.

Ízesítheted még borssal, tárkonnyal, kurkumával.