Régi kedvenc: tormakrémes sonkatekercs mindenmentesen

Néhány évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt egy házi buli vagy szilveszteri mulatság kaszinó tojás és sonkatekercs nélkül. A hidegkonyha remekei voltak ezek és büfékben is előszeretettel árulták. Ám mára eljárt felette egy kicsit az idő, de megéri feleleveníteni kicsit modernebb formában. Vagyis legyen a húsvéti asztalon idén tormakrémes sonkatekercs mindenmentesen. 

Az elkészítése nem igényel óriási konyhai tapasztalatot, így kezdőknek is sikerélménye lehet vele. A magam részéről ezúttal is az igazi, hagyományos eljárással készült sonkát javaslom hozzá a gyors pácolású, füstaromával megbolondított helyett. Nem csak ízében lesz jobb, de a gyors pácolással járó E-számokat is kiiktathatod, amelynek a tested is örülni fog. 

Amennyiben hagyományos érlelésű sonkát használsz a tormakrémes sonkatekercs mindenmentesen elkészítéséhez, úgy két lehetőséged van. A tormás krémet bele teheted a sonkaszeletekben nyersen is. Ám így, éppen a hagyományos érlelés miatt, kicsit sósabb lesz a sonka. Ha ez zavar, akkor megteheted azt, hogy a sonkaszeleteket főzöd 15-20 percig forró vízben. Így kifő belőle a só és sokkal hajlékonyabb is lesz. A levét pedig hasznosíthatod levesként is. 

Hozzávalók: 

5 dkg vaj

10 dkg totu

2 evőkanál paleo majonéz

2 teáskanál mustár

2-3 evőkanál cukormentes ecetes torma

só, bors ízlés szerint

8 füstölt sonkaszelet

A tormakrémes sonkatekercs mindenmentesen elkészítése:

Az összes hozzávalót tegyük egy kisebb tálba. 

Botmixerrel alaposan turmixoljuk össze. 

A sonkaszeleteket terítsük ki és tegyünk bele 2-3 teáskanálnyit a tormás krémből.

Tekerjük össze a sonkaszeleteket és tálaljuk paleo töltött tojással

Egy habnyomót töltsünk meg a tormakrémmel és a sonkák végére készítsünk vele egy szép halmot. Akár a sonka tetejére is kerülhet egy-egy szép halom.