Hirtelen sült majoránnás karaj

A karaj sütése nem túl bonyolult, ám van egy aranyszabály, amit be kell tartani, amikor serpenyőben készítjük. Na, jó akkor is, ha tepsibe tesszük egészben vagy épp szeletelve. Tehát, mindenképp kérget kell rá sütni. A hirtelen sült majoránnás karaj is nagyon forró serpenyőben készül. 

Így lehet ugyanis megőrizni a szaftosságát. Ellenkező esetben kiszárad és olyan lesz, mint a csizmatalp. Éppen ezért a legjobb, ha igazi vas serpenyőben sütöd. Ha nincs ilyened, sebaj, akkor használj bármilyen serpenyőt, de akkor tedd bele a húst, amikor a benne lévő zsír már füstöl.

Hozzávalók: 

4 szelet sertés karajfilé

3 gerezd fokhagyma

2-3 teáskanál majoránna

1 evőkanál zsír a sütéshez

só, bors ízlés szerint

A hirtelen sült majoránnás karaj elkészítése:

A karajfiléket 2 centi vastag szeletekre vágjuk. 

Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával is. 

Egy serpenyőben megforrósítjuk a zsírt. Amikor már füstöl beletesszük a karajszeleteket. 

Addig sütjük, amíg az oldalán el nem kezd kifehéredni, akkor megfordítjuk. 

Rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és addig sütjük, amíg a másik oldala is elkezd megpirulni.