Forró italok bekuckózós estékre: gyümölcsös chai latte és illatos kakaó

Még mindig hamar sötétedik és a hideg napokon sem vagyunk túl még. A tavasz még egy kis ideig várat magára. Így a hideg estéken átmelegítenek az olyan forró italok, mint a gyümölcsös chai latte vagy az illatos kakaó. 

Pillanatok alatt elkészülnek ezek a forró italok és különleges élményt adnak. Javaslom egy jó film közben vagy épp olvasáshoz. Na jó, ha épp tanulnod kell, akkor is jól jöhet. Videón pedig azt is megnézheted, mennyire pikk-pakk elkészülnek. 

Gyümölcsös chai latte hozzávalói: 

2 teáskanál erdei gyümölcsös tea

1 késhegynyi őrölt gyömbér

1 csapott teáskanál őrölt kardamom

fél teáskanál őrölt fahéj

1,5 dl növényi tej

1,5 dl forró víz

Elkészítése:

Tegyük egy kisebb kancsóba a fűszereket és a teakeveréket. 

Öntsük le forró vízzel és hagyjuk állni öt percet. 

Szűrjük le a teát, öntsük egy csészébe.

Öntsük hozzá a növényi tejet és ízlés szerint édesítsük. 

A illatos kakaó hozzávalói:

1 csapott teáskanál őrölt kardamom

fél teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál vanília aroma

1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál agavé szirup vagy más édesítő

2,5 dl növényi tej

Elkészítése:

A fűszereket é a kakaóport öntsük egy kisebb kancsóba. 

Öntsünk rá egy kevés növényi tejet, amelyben keverjük el alaposan a hozzávalókat. 

Adagoljuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a maradék növényi tejet.

Öntsük csészébe és tálaljuk.