Egyszerű paleo ételek, amelyeket a nem paleós családtagok is megesznek

Kereken kimondhatjuk, hogy nem egyszerű a helyzet, amikor a család nem tart velünk az egyszerű paleo ételek fogyasztásában sem. Persze van arra módszer, hogy ne kelljen ezért napokat a konyhában tölteni és mégis mindenki a maga szájíze szerinti ételt kapjon. 

A legegyszerűbb megoldás az, ha az olyan egyszerű paleo ételek receptjeit gyűjtöd és készíted el, amelyek a hagyományos konyhában is megállják a helyüket. Például az egyszerű paleo ételek közé tartozik a kocsonya, a húsleves, ha nem teszel bele tésztát vagy grízgaluskát. A szegedi halászlé is mindenben paleo elvek szerint készül és mégis hagyományos recept. 

A bármilyen húsból vagy gombából, esetleg zöldségből készült pörkölt is ilyen, no meg abrassói aprópecsenye. Ezeknélk csupán a köret az, amely nem fér bele a paleo étrend szabályiba. Ugyanakkor, ha ilyeneket készítesz, akkor csak a köretben kell “kétfelé” főznöd. De az is lehet, hogy te salátával, savanyúsággal köríted a pörköltet, míg a család többi tagja hagyományos körettel kapja a menüt. Így sok dolgod nincs, csak az ő köretüket elkészíteni. 

Egyébként közel ötven féle magyaros étel receptjét találod meg a Paleo alapok kezdőknek című könyvemben, amelyet könnyedén paleóvá varázsolhatsz úgy, hogy akár a családtagjaid is örömmel megeszik. 

Az ínyencebb ízeket kedvelő családtagoknak is akadnak olyan egyszerű paleo ételek, amelyet feltétel nélkül megesznek és eszükbe sem jut, hogy nincs benne glutén, cukor és tejtermék. Mutatok hármat a kedvenceiből, amelyekkel már többszörösen is sikert arattam a “mindenevők” körében is. 

A lenyűgöző narancsos kacsa

Sütheted egészben vagy csak a combját, a narancsos kacsa így is – úgy is nagyon finom és különleges. Amennyiben egyben sütöd, akár több ételt is kihozhatsz belőle, így időt is spórolhatsz. Köretként kínálhatsz hozzá vele sült zöldségeket vagy zöldsalátát 

A fokhagyma dicsérete

fokhagymás sült pulykacomb egy sokoldalú paleo étel. Ugyanis megállja a helyét az ünnepi asztalon, de olyan egyszerű az elkészítése, hogy a hétköznapokon is vétek lenne kihagyni. Köretként pedig tényleg bármit kínálhatunk hozzá. Még azt is megteheted, hogy szendvicsbe rejted a különböző felvágottak ugyanis elbújhatnak ízben mögötte. 

Egyszerű paleo ételek: fasírt luxus köntösben

Amennyiben gyors vacsit avagy ebédet szeretnél összedobni, akkor mindig legyen otthon darált hús. Készülhet belőle fasírt, elegánsabb kivitelben és elnevezésben húsgombóc, akár többféle módon, de a bolognai szósz alapja is lehet. 

Amennyiben el akarod kápráztatni a hagyományos ételhívő szeretteidet, de nem akarsz hosszasan a konyhában dolgozni, akkor nekik való étel a húsos kuglóf salátával. Ez amolyan húsgombóc vagy fasírt, de luxus kivitelben. Erre biztosan nem mondhatnak nemet.