Heti top: az édesítéstől a narancsos kacsáig

Fontos paleós témákat beszéltünk meg ezen a héten is, valamint több recept is felkerült az oldalra. 

Elsőként az édesítés kellemetlen oldaláról írtam nektek, mert sajnos az is van neki. A mellékízeken még csak túllépnénk, de az emésztési problémák már megviselhetik nem csak a testedet, de az életmódodat is. Gondolj csak arra, mennyire kellemes felpuffadtan tárgyalni egy hétköznap vagy épp a buszon utazni, miközben már alig várod, hogy az otthonod legkisebb helyiségébe zárkózz. Ám van megoldás és azt is elárultam nektek a bejegyzésben. 

Ezen a héten azt is megtudhattad, miként lesz egyetlen kacsából három féle étel, sőt még egy ráadás is. Mindez azért fontos, mert nem csak időt, de pénzt is tudsz spórolni egy-egy ilyen hadművelettel. Persze mindez két főre, így ha te több személyre főzöl, akkor annyival kell megszoroznod az alapanyagokat. 

Sokszor felmerült már a kérdés, hogy mit lehet tenni akkor, ha a közelben nincs olyan bolt, ahol paleo alapanyagok kaphatók. A jó hír az, hogy még a legkisebb boltban is rá lehet találni kincsekre, amelyekből készülhet egy-egy fogás. Ám az is járható út, ha épp olyan helyen élsz, hogy felfedezel őstermelőket mind hús, mind zöldség-gyümölcs fronton. Vagy épp megbeszéled a kisboltossal, hogy rendszeresen mire is lenne szükséged. Meglepően rugalmasak tudnak lenni a tulajok.