Havi top – január: a mellékízmentes édesítéstől a húsos kuglófig

Az év eleje sosem könnyű, pláne most, miután a koronavírus-járvány mindenre rányomta a bélyegét. Az immunrendszerünk védelme érdekében az egyik alapvető teendőnk az, hogy egészséges ételeket tegyünk az asztalra. Ebben segítenek az oldalon megjelent receptek és hasznos tanácsok. 

Januárban szó volt arról, hogy miként lehet megoldani az édesítést a paleo étrendben, miután a legtöbb édesítőnek mellékíze van. Mivel január általában is szűkösebb hónap a nagy karácsonyi kiköltekezés után, így összefoglaltam nektek azt is, melyik az a három étel, amely kisegít ilyen esetben, de ízben semmiképp nem látszik rajta. A kezdő paleósok pedig kaphattak jótanácsokat ahhoz, hogy mi legyen feltétlenül a konyhában ahhoz, hogy életmódot válthassanak könnyedén. 

Mindezeken túl pedig számos recept és további hasznos információk is akadtak bőségesen januárban:

Egy klasszikus sütemény modern köntösben: paleo linzerkarika

Téli kedvenc: céklasaláta paleo módon

Sült csirke mexikóira hangolva

Csupa csoki mandarinos paleo születésnapi torta

Maradékmentés: húsleves fasírt, avagy a főtt hús második élete

Kocsonya, ahogy én készítem

Mangalica sült – tíz perc munka a páratlan ízekért

Gyors paleo reggeli, a szendvicseken túl

Sajtos-édesburgonyás mindenmentes pogácsa

Töltött édesburgonya magyarosan

Citromos-pikáns csirke mindenmentesen

Növényi tej készítése: kell nekem ehhez magtej-készítőgép?

Csicsóka: a mellőzött csodanövény

Kényes téma: a család nem tart velem a paleo étrend alkalmazásában

A legújabb őrület, amit ki kell próbálnod: almasütő