A hét kedvence: húsos kuglóf céklás salátával

Igazi maradékmentő étel ez a húsos kuglóf, ráadásul luxus módon tálalva. Eltüntettem, vele a hűtőben árválkodó zöldségeket és még a maradék paleo céklasalátának is új értelmet adtam. 

Amennyiben neked más zöldségek várják jobb sorsukat a hűtődben, az se baj, használd azokat, úgy is nagyon finom lesz. 

Ha épp nincs kuglóf formád, amelyben megsüthetnéd, akkor használhatsz muffin formát vagy csak úgy gombócok formájában egy egyszerű tepsiben is ugyanolyan finomra sül. 

Ugyanígy azt is megteheted, hogy az egészet egy nagy kuglóf formában sütöd meg, de ebben az esetben számolj rá még legalább 10-15 percet. 

Hozzávalók a húsos kuglófhoz:

0,5 kg darált hús,

fél kápia paprika,

2 marék spenót,

fél fej brokkoli,

2 tojás,

3 teáskanál majoranna,

2 teáskanál só,

3 teáskanál fokhagyma granulátum (vagy 1-2 gerezd fokhagyma),

1 alma.

A húsos kuglóf elkészítése

A zöldségeket tegyük késes aprítóba és daráljuk apróra.

Egy tálban keverjük össze a felaprított zöldségeket a darált hússal, fűszerekkel és a tojásokkal. 

Beletöltjük a masszát a szilikonos kuglóf formákba.

190 fokon 35-40 perc alatt elkészül.

Hozzávalók a céklás salátához:

4-5 púpozott evőkanál paleo céklasaláta,

fél doboz mandulakrém (kb.:1,5-2 dl),

2 evőkanál méz (vagy agavé szirup, vagy bármilyen édesítő),

2 púpozott teáskanál mustár.

A paleo céklás saláta elkészítése:

Egy közepes tálkában keverjük össze a mustárt, mézet és a mandulakrémet. 

Adjuk hozzá a céklasalátát és alaposan keverjük el. 

Tálalhatjuk azonnal, de napokig is eláll a hűtőben.