Maradék nélkül: Indiai zöldségfasírt

Nehéz szívvel dobok ki megromlott ételt. Ehetőt pedig egyáltalán nem. Inkább megeszem, ha még jó, minthogy a hulladékban végezze. Persze nem vagyok könnyű helyzetben, mert egyszerűen nem tudok pont elegendő ételt főzni. Mindig megmarad legalább pár falatnyi. 

Így volt ez legutóbb is, amikor paleo zöldség curryt készítettem. Zöldségekből egyébként sem egyszerű kiszámolni, hogy mennyi az ideális mennyiség. Így – természetesen – maradt belőle majdnem egy adagnyi. Elhatároztam, hogy indiai zöldségfasírt lesz belőle. Az egyik legízletesebb zöldségfasírt lett belőle. Nem kellett fűszerezni, csak egy picit sózni, miután a curry már megadta az alapját. 

Hozzávalók az indiai zöldségfasírthoz: 

1 adagnyi paleo zöldség curry,

1 szál sárgarépa,

1 fej vöröshagyma,

2 tojás,

3 evőkanál zabpehelyliszt (vagy 2 evőkanál nyílgyökérliszt vagy 3 evőkanál édesburgonyaliszt),

fél teáskanál só,

kókuszzsír a kisütéshez. 

Saláta köret:

fél fej cékla,

1 répa,

fél uborka,

fél alma,

fél kápia paprika,

10 cm-nyi póréhagyma,

1 teáskanál dijoni mustár,

3 teáskanál agavé szirup (vagy bármilyen általad használt édesítő),

2-3 evőkanál kókuszjoghurt. 

Az indiai zöldségfasírt elkészítése:

Az indiai zöldségfasírt alapanyagait a tojás, liszt és kókuszzsír kivételével késes aprítóba tesszük és alaposan összevagdaljuk. 

Egy tálba tesszük a masszát és bele ütjük a tojást.

Bele keverjük a lisztet. 

Pogácsákat formázunk belőle és közepesen meleg kókuszzsírban világosbarnára sütjük mindkét oldalát. 

A saláta elkészítése:

A hozzávaló zöldségeket és gyümölcsöket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban. 

A mustárt, agavé szirupot, kókuszjoghurtot összekeverjük és tálalásnál a saláta tetejére öntjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben