Egy pulykacombból három paleo étel

Nem kérdés, hogy rendkívüli napokat élünk, amelyre még nem is volt példa. Miután az a legfontosabb, hogy minél kevesebbet menjünk olyan helyre, ahol sok ember van, például a boltokba bevásárolni, nem árt tervezni és ötletekkel felkészülni. 

Ilyenkor lehet egy jó megoldás az, ha egy alapanyagból többféle paleo étel készülhet. Ilyen remek alapanyag a csontos, egész pulyka felső comb. 

Krémlevesek

Én például három ételt is szoktam készíteni egy nagyobb pulyka felső combból két főre. Az egyik a brokkolikrém leves, amelynek receptjét már megírtam nektek, de lehet belőle akár zellergomba, hagyma, édesburgonya, répa, sütőtök vagy akár vegyes zöldségkrémleves is.

Mindehhez nem kell mást tenned, mint kicsontozni a pilyka felsőcombot és a csontot feltenni főni vízben, sóval, egész borssal. Majd úgy 1-1,5 órányi lassú főzés után tegyél bele répát, petrezselyemgyökeret, vöröshagymát és zellert. Tehetsz még bele karalábét, kelkáposztát, káposztát, zöldpaprikát és édesburgonyát is. Ízesítsd még egy kis tárkonnyal. Remek alaplé lesz belőle, amelyet akár önmagában is feltálalhatsz. De krémleveseknek is kitűnő. 

Sült kétféle körettel

A kifilézett combot ezután úgy fűszerezem, ahogy kedvem tartja. De az is megteszi, ha fokhagyma darabkákat szurkálsz bele. Kiváló lesz az íze, ezt megígére. Mindezek után sütőben megsütöm. Dobok mellé répát, zellert, brokkoli, talán egy kis kelbimbót és édesburgonyát. Ezek lesznek a köretek az első fogásnál. 

Nálunk mindig megmarad a sült pulykacomb majdnem fele. Ez az adag két főre már kevés, de kiváló kiegészítője egy húsos salátának. Ebben az esetben idényzöldségekből készül a saláta. Ezekben a napokban teszek bele répát, céklát, uborkát, zsenge spenótot és jégsalátát. Hozzá dobom a felkockázott húst. Öntetnek pedig egy kis kókuszkrémbe elkeverek egy kis mustárt és mézet. Ezzel meglocsolom. 

Bónusz egy paleo étel

Amennyiben marad a sült zöldségekből, akkor abból is egy salátát kerekítek. Éppen azzal a friss zöldségekkel, amelyeket fellelek a hűtőben. Így már nem is három, hanem négy féle étel is készülhet egyetlen alapanyagból.