Mindenmentes almás palacsinta fillérekből

Ez a desszert hirtelen felindulásból készült egy baráti látogatás alkalmával. Erről már meséltem nektek. Mindennek oka az, hogy ha olyannal találkozom, aki ismerkedik a mentes ételekkel, élettel azonnal el kell látnom mindenféle jó tanáccsal. Ma reggel a piacon is ugyanezt tettem, miután összefutottunk egy barátunkkal. Mindezt egy kézműves pékséghez kanyarodó sor mellett. Képzelhetitek, mikor elhangzott az a mondat a számból tanácsként, hogy a müzlibe ne keverjen semmi búzát és gabonát, legfeljebb némi zabpelyhet…

Persze nem önkéntes rendőrködök más egészsége felett, ezeket kifejezett kérdésre, kérésre szoktam előadni. 

Tehát a baráti főzőcske közben szó szót követett és már csak azon kaptam magam, hogy körül nézek az alapanyagok közt és közlöm: egy almás palacsintát simán össze tudunk hozni. Természetesen szavamon fogtak és így lett. 

Azonban a legjobb az lett, hogy a legminimálisabb alapanyagból készült, mégis finom lett. 

Mindehhez szükség volt arra, hogy zabpehelylisztből palacsintát készítsünk.

 

Hozzávalók:

4 evőkanál zabpehelyliszt, 2 tojás, kókuszzsír, csipet só, 3-4 dl víz.

A mindenmentes almás palacsinta elkészítése:

  1. A tojásokat felverjük és megsózzuk.
  2. Beletesszük a zabpehelylisztet. 
  3. Simára keverjük.
  4. Hozzáöntjük a vizet és alaposan elkeverjük.
  5. Forró serpenyőbe kókuszzsírt teszük és beleüntünk egy merőkanálnyit a tésztából.
  6. Mindkét oldalát megsütjük. 

Töltelék:

Reszelt alma, fahéj, édesítő ízlés szerint.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben