Gombás fasírt mindenmentesen baráti módon

Azt mondják a fehér asztal mellett köttetik a legjobb üzlet. Szerintem pedig a konyhában lehet a legjobbakat beszélgetni főzés közben. Lassan kezd szokássá válni, hogy bármely barátommal találkozom, főzés lesz a vége. Istenieket lehet beszélgetni közben és a közösen elkészült ételnek valahogy mindig jobb az íze. Nyilván benne van minden készítőjének szeretete. 

A közelmúltban egy olyan barátomnál, pontosabban FF-el közös barátunknál tettünk látogatást, akivel csak manapság vettük fel újra a barátság fonalát. Egy egyetemre jártunk mindahányan, de valahogy elsodort minket az élet. Biztosan nektek is van ilyen ember a barátok közt. Aztán jó pár év elteltével rácsodálkozunk, hogy milyen jó újra együtt nevetni. No meg főzni is. Mivel a barátunk vega, mi meg paleózunk a mindenmentes jegyében , így zöldséges étel került terítékre. Gombafasírt salátával és hirtelen felindulásból megsütött zabpalacsinta almás töltelékkel. 

A legjobb az egészben az volt, hogy a lehető legkevesebb alapanyaggal főztünk és mégis igazán ízletes lett a végeredmény.

Íme a recept és főzzetek ti is barátokkal, mert megéri!

Gombás fasírt mindenmentesen hozzávalói:

25 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, egy csomag felszeletelt répa, 1 tojás, 3 marék zabpehely, 2 evőkanál zabliszt, só, kókuszzsír. 

Elkészítése:

A hagymát és a gombát késes aprítóba tesszük és picire aprítjuk. 

Serpenyőben két evőkanálnyi kókuszzsírt hevítünk és rádobjuk a hagymás gombát. Puhára pároljuk.

Közben sózzuk. 

Egy tálban összekeverjük a megpárolt hagymás gombát a tojást a zabpelyhet és a zablisztet és az apróra felszeletelt petrezselyemzöldet. 

Sózzuk és fasírt formákat készítünk belőle.

Kókuszzsíron mindkét oldalát aranybarnára sütjük.