Birsalmás ragu édesburgonyával

Egy kicsit mellőzött manapság a birsalma, pedig egy igazán egészséges gyümölcs. A megfázásos időszakban jó szolgálatot tesz, mert csökkenti a megfázás s influenza tüneteit. Mindezen túl gyulladáscsökkentő, serkenti az emésztést és méregtelenít. Segít a fogyókúrázóknak is. Rengeteg antioxidánst tartalmaz. Vagyis érdemes beiktatni az étrendünkbe. 

A magam részéről én csak a birsalma sajtot ismertem, amit nem is igazán szerettem. Ám ezt a gyümölcsöt sok más ételhez fel lehet használni. Ilyen például a birsalmás ragu édesburgonyával. 

Hozzávalók:

fél kg pulyka comb filé, 2 birsalma, 1 dl paradicsompüré, 4 gerezd fokhagyma, fél teáskanál só, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, víz, 3-4 nagyobb szem édesburgonya, kókuszzsír.

A birsalmás ragu édesburgonyával elkészítése:

  1. A pulykacombot kockára vágjuk és bele tesszük egy lábasba.
  2. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. 
  3. Sózzuk és hozzá szórjuk az őrölt szegfűszeget. 
  4. Addig főzzük, amíg megpuhul. 
  5. Közben a birsalmát ki darabokra vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni. 
  6. Amikor a birsalma puha, leszűrjük. 
  7. A megpuhult húshoz adjuk a megfőtt birsalmát és a paradicsompürét.
  8. Rányomjuk a fokhagyma gerezdeket.
  9. Összepároljuk. 
  10. Az édesburgonyát megsütjük és tálaljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben