Heti top – a cukkini és szederlekvár jegyében

A cukkini ezen a héten sem hagyta abba termésének ontását. Úgy terem, mint a gomba és ez igen jó hír. Hálás növény, mert nem csak tengernyi terméssel látja el a családot, hanem a kertésznek is nagy sikerélményt ad ezáltal. A háziasszonynak, pontosabban nekem szintén sikerélményt nyújt, mert újabb és újabb receptet próbálhatok ki. Ezen a nyáron a grillezett cukkinikarikák a sláger nálunk, egyelőre kétféle ízesítéssel készült, de úgy érzem lesz még másfajta is. Ezen a héten a magyaros változatot mutattam meg nektek. 

Közben a fekete szeder sem tétlenkedik, ő is hozza számolatlanul a bogyóit. Ezért üvegbe kerültek a héten egy nagyon egyszerű lekvár formájában. Már, amit sikerült megmenteni, mert nyersen is finom, édes és gyorsan fogyott. 

Az uborka a harmadik olyan növény, amely ilyenkor örvendeztet meg a termésével. Ő sem aprózza el, szinte naponta szedjük róla az érett termést. Azonnal salátába kerül. Ennek okán felfedeztem magamnak és a családnak a gyümölcseceteket. Így málnás balzsamecetes uborkasaláta azonnal a kedvencünk lett, remekül passzolt például a wokban sült csirkéhez. Azt hiszem ezek után megmarad a sima ecet a vízkőoldásra és csak gyümölcsecet kerül a jövőben az ételeinkbe.