Fűszeres csirke wokban sütve

Nagy és öntöttvas wokom van, amit régen napi rendszerességgel használtam. Akkoriban gáztűzhelyem volt és azzal az igazi használni. Az elektromossal sem, azóta már tudom. Ugyanis elővettem a napokban és egy igazán, fűszeres csirkét sütöttem benne. A fűszeres csirke wokban és más öntöttvas edényben is elkészíthető. Sőt akár sima serpenyőben vagy sütőben is finom lesz. 

Hozzávalók:

1 teáskanál oregánó, 0,5 teáskanál cayenne bors, 1 teáskanál majoranna, 1 teáskanál lestyán, 1 teáskanál kakukkfű, 4 csirkecomb, só, zsír.

Elkészítése:

  1. Fűszerezzük be a csirkecombokat.
  2. Sózzuk meg és hagyjuk állni legalább fél órán át. 
  3. Forrósítsuk meg a wokot.
  4. Kenjük ki a zsírral a wokot. 
  5. Tegyük bele a csirkecombokat, amikor már füstöl a zsír.
  6. Süssük át mindkét oldalán alaposan. 8-9 perc elég egy-egy oldalnak.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben