Fűszereink – a tárkony gyógyhatásai

Erősen aromás fűszer, amelyetmértékkel használva különleges ízt érhetünk el vele az ételekben. Frissen és szárítva egyaránt használjuk a konyhában. Termesztése sem bonyolult néha még cserépben is kapni a boltokban. Van belőle francia és orosz változat, de a francia a kellemesebb, zamatosabb. 

Tárkony a konyhában

Ecetes savanyúságokba, fűszeres ecetnek kiváló aromát ad. De remek ízt kölcsönös a szárnyasoknak, halaknak és vadas ételeknek. A magam részéről minden húslevesbe teszek egy keveset, a tárkonyos ragulevesből pedig kihagyhatatlan,miután a nevét is erről a fűszerrőlkapta.Érdemes vele csínján bánni, mert túladagolása esetén inkább kesernyés lesz az étel tőle. 

A tárkony gyógyhatásai

Szárított leveleit teaként használják a természetgyógyászatban. Vesetisztító és pehajtó hatása ismert. Mindezen túl étvágyfokozásra is használják. 

Bármilyen betegség esetén mindenképpen keresd fel orvosod és ha úgy döntesz betegségedet természetes úton gyógyítod, akkor keress erre kiképzett szakembert, természetgyógyászt.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben