Töltött hagyma paleo bundában

Ajándékba kaptam három nagy fej fehér hagymát. (Igen, nekem lehet ilyeneket hozni és szoktak is. Mi több, nagyon szoktam örülni neki.) Annyira szépek voltak és sajnáltam volna felaprítani. Ezért inkább vastag karikákra szeleteltem és megtöltöttem őket. Jól döntöttem, finom lett a töltött hagyma paleo bundában. 

Hozzávalók:

fél kg darált pulykahús, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál kömény, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál majoranna, teáskanál lestyán, 1 teáskanál kakukkfű, fél teáskanál tárkony, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál édesburgonyaliszt, 4 tojás, 1 dl víz, só, kókuszzsír, 2-3 nagy fehér hagyma.

Elkészítése:

  1. A darált húst egy mély tálban összekeverjük egy tojással és a fűszerekkel.
  2. Megsózzuk és egy kis őrölt borssal valamint a zúzott fokhagymagerezddel tovább ízesítjük. 
  3. A maradék három tojást összekeverjük 1 dl vízzel, és megsózzuk. 
  4. Belekeverjük a burgonyalisztet. Akkorjó a bunda alapja, ha sűrű palacsintatészta állagú.
  5. A hagymákat félbe vágjuk és szétszedjük a rétegeit. Így vastag falú karikákat kapunk.
  6. A hagymakarikákat megtöltjük a fűszeres darált hússal. 
  7. A Töltött hagymakarikákat az édesburgonyalisztes masszába forgatjuk. 
  8. Serpenyőben, kókuszzsírban világosbarnára kisütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben