Szúnyogháló a konyhában

Újabb fejlemények történtek a konyhám környezetbaráttá tételében. Leszámoltam a műanyag egyszer használatos zacskókkal. Nem kérek többé belőlük a boltokban. Egyben az is kiderül mindjárt, miként tűnt fel nálam a szúnyogháló a konyhában.

Szúnyogháló a konyhában

A Műanyagmentes július kampányról és az én konyhám “zöldségéről” írtam már nektek a hó elején. Azóta egyfolytában azon töröm a fejem, hogy miként tudnám a legkényelmesebb módon még zöldebbé tenni a kis panelkonyhámat. Régóta szerettem volna a bolti ingyen zacskókat kitiltani, de nem voltak alternatív zacskóim. Bevallom, venni sem akartam, mert az még környezetvédőbb, ha az itthoni felesleges anyagokból varrom meg. Gyűlt is szépen a ruha halom, de időm sosem volt megvarrni.

Mindeközben napokkal ezelőtt FF anyukájának megjavították a varrógépét és olyannyira örült neki, hogy azt gondoltam, az is boldoggá teheti, ha használhatja. Legalább leteszteli a szerelő munkáját. Előkaptam az évekkel ezelőtt vásárolt szúnyoghálót, amelyet nem tudtam feltépőzárazni az ablakra. (Mondjuk a tizediken nem is javasolt, hogy a párkányon táncolva ragacsozzam az ablakkeretre kívülről a szúnyogálót tartó tépőzárat. Ennek ellenére egyszer megtettem, de gyorsan megadta magát a háló és többé nem kockáztattam.) Behajítottam a fiókba a négy másik doboz szúnyogháló mellé. Most pedig elővettem és könyörgő kutyatekintet kíséretében megkértem FF anyukáját, hogy hejre kis madzaggal zárható zacsikat varázsoljon belőle a leendő zöldségeim és gyümölcseim számára. Felhívom a figyelmet, hogy a madzag is környezetbarát, természetes anyagból készült.

Viharsebességgel készültek el az öko tasakjaim. Egy vagonnyi lett és azóta büszkén gyűröm be a táskámba és veszem elő a boltban, ahol senkinek az arcizma sem rezdül, amikor meglátják. Mi több, a helyi Aldi éppen pár napja tette ki a táblát a zöldségespulthoz, hogy nyugodtan használjon mindenki saját szütyűt, ők bizony nem bánják. Nekem pedig eggyel könnyebb a lelkem, hogy megint tettem valamit a környezetemért. Próbáljátok ki, tényleg isteni érzés!

Ha van időtök kézzel is megvarrhatjátok, nem bonyolultabb feladat, mint felvarrni egy gombot vagy nadrágszárat. Anyagnak pedig javasolt pehelykönnyűt választani, ha lehet átlátszót. Régen volt divatos átlátszó blúzok most zöldséges zacsi formájában születhetnek újjá. De az se baj, ha nem átlátszó, legfeljebb kinyitjátok a pénztárosnak megmutatni, hogy mit raktatok bele.