Paleo tiramisu- a legegyszerűbb módon

Mint minden édesség receptjének elsősorban FF az indikátora. Megkíván valami édességet én pedig természetesen nem hagyom, hogy a hagyományos és egészségtelen változatát magába tömje. Így ilyenkor kivonulok a konyhába és megpróbálom a lehető legegészségesebb formában prezentálni, paleo módon. A paleo tiramisu is ezért készült, ráadásul expressz sebességgel, mert vendégségbe készültünk. S, ha már így adódott oda is vittünk belőle és nagy siker volt. 

Hozzávalók:

1 doboz (400 ml) kókusztej, 2-3 evőkanál kókuszliszt, 1 adag főzött kávé, 3+3 evőkanál eritrit, 2 teáskanál vanília aroma, fél tábla (5 dkg) mentes étcsokoládé, 1 evőkanál kókuszzsír, 3 tojás, 3 evőkanál darált dió, 1 teáskanál sütőpor.

A paleo tiramisu elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a három tojás sárgáját és fehérjét. 
  2. A fehérjéből habot verünk. 
  3. Amikor majdnem kemény a hab keverés közben, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. Ezután hozzáadjuk a három kanál eritritet és a szódabikarbónát, még mindig keverés közben. 
  5. A darált diót már fakanállal keverjük el óvatosan a masszában. 
  6. Sütőpapírral kibélel tepsibe tesszük és 8 percig 180 fokon, majd 5-6 percig 150-160 fokon sütjük tűpróbáig. 
  7. A kókusztejet kis , alacsony hőmérsékleten feltesszük melegedni a tűzhelyre. 
  8. Belekeverjük az eritritet, vaníliaaromát.
  9. Belekeverjük a kókuszlisztet és a kávét. 
  10. Addig kevergetjük, amíg krém állagúvá válik. (Ha nem lesz elég krémes, akkor teszünk még hozzá kókuszlisztet. Ha túl kemény lenne, akkor kókusztejjel hígitható.)
  11. Az étcsokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük a kókuszzsírt. 
  12. A kockákra vágott kihűlt piskóta tésztával kibélelünk egy üvegedényt.
  13. Ráöntjük a kávés krémet.
  14. Rácsorgatunk olvasztott csokoládét. 
  15. Ha kicsi az edény, akkor rétegezhetjük is. 
  16. Kihűtve kínáljuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben