Fűszereink – a borsmenta gyógyhatása

Télen-nyáron jó szolgálatot tehet a menta. Teáját az ízéért is isszuk, pedig remek hatása van az egészségünkre. Fűszerként viszont kevesebbet használjuk, pedig úgy is megállhja a helyét. Íme a borsmenta gyógyhatása.

Borsmenta a konyhában

Keveset használjuk, mégis jellegzetes aromája számos ételt ízletesebbé tehet. Például kakukkfűvel és majorannával összekeverve kitűnően fűszerezi a pulykát. Likőrökben is használják. Gyümölcssalátákat is fel lehet dobni a borsmentával. A limonádék is sokkal finomabbak lesznek, ha belemorzsolunk, két-három borsmenta levelet. Egyébként cserépben nevelve egész nyáron ellát minket leveleivel. 

A borsmenta gyógyhatása

A borsmenta elsősorban emésztési problémáknál fejti ki gyógyhatását. Segít eltüntetni a felfúvódást. Teáját az epegyulladással küzdők is fogyaszthatják, de helyrehozza a rendszertelen havi vérzést is. Mindezen túl használható idegnyugtatónak, fejfájás csökkentőnek valamint az emésztőcsatorna és a húgyutak fertőtlenítésére. Rekedtségre és torokfájásra gargarizálni érdemes vele. 

Bármilyen betegség esetén mindenképpen keresd fel orvosod és ha úgy döntesz betegségedet természetes úton gyógyítod, akkor keress erre kiképzett szakembert, természetgyógyászt.