Fűszereink – a kakukkfű gyógyhatásai

Páratlan aromája kihagyhatatlan fűszer. Nálunk a macskák is megőrülnek érte és előszeretettel fekszenek a kakukkfű tövébe. Vagy néha rá is. A kakukkfüvet is csak egyszer kell elültetni a kert egyik sarkába és utána minden évben kihajt. Többféle változata létezik, mindegyiknek ugyanolyan kellemes aromája van. A kakukkfű gyógyhatásai széleskörűek. 

Kakukkfű a konyhában

A gombás, májas és sült ételek fűszere, de remekül illik halakhoz, vadas ételekhez, salátákhoz, töltött káposztához, tokányokba és paradicsomos ételekbe. A gombapörkölt elengedhetetlen fűszere nálunk. Kiváló ízhatást ad babérlevéllel, majorannával, rozmaringgal, szerecsendióval és zsályával. Meglehetősen erős aromájú fűszer, így érdemes mértékkel használni az ételekbe. 

Kakukkfű gyógyhatásai

A gyomor nagy barátja, szélhajtó, görcsoldó és köhögéscsillapító.Jó étvágygerjesztő, bélféregűző. Illóolaját parfümökhöz és szappanokhoz is használják, de likőrökben is előfordul. Ha fürdővízbe tesszük illata frissítő hatású lehet. 

Bármilyen betegség esetén mindenképpen keresd fel orvosod és ha úgy döntesz betegségedet természetes úton gyógyítod, akkor keress erre kiképzett szakembert, természetgyógyászt.