Nyári paleo desszertek forró napokra

A nyári forróságban is előfordul, hogy édesség után vágyunk. Vagy egyszerűen csak érkezik egy ünnep, amelyen sütemény, netán torta dukál. De ki akar a forró sütővel dolgozni, amikor kint is afrikai meleg van? Sebaj, vannak paleo desszertek forró napokra, amelyeket nem kell sütni, legfeljebb hűteni. Íme a három kedvencem. 

Kezdjük az ünnepi süteménnyel, vagyis a tortával. Forró nyári napokon is vannak születésnapok és névnapok, az esküvőkről már nem is beszélve. Nálunk éppen névnaposok tömkelege van, így előkerül a paleo torta sütés nélkül. Az a jó ebben a tortában, hogy bármilyen gyümölcsből elkészíthető, amit éppen a szezon kínál. Így június közepe felé biztosan meggyből vagy korai barackból készítem majd el. 

A nyár nem telhet el fagyi nélkül, még a paleósok számára sem. A paleo jégkrém bármilyen gyümölcsből elkészíthető pillanatok alatt. Ha van hozzá jégkrém formád, akkor helyes kis alakokat formálhatsz belőlük, de ennek híjján sem kell szomorkodnod. Egy tálba téve is megfagy, tálaláskor pedig forró vízbe mártott kanánnal készíthetsz gombócokat belőle. Nálunk most a meggyfagyi a menő, amelyhez a fő alapanyagot a családi kiskert szponzorálta. 

Ha netán vendégeket várnál és megkínálnád őket egy kis sütivel, vagy csak édességre vágysz, akkor sem kell bekapcsolnod a tűzhelyet. A kókuszos csoki mindezen túl igencsak egyszerű és pénztárcabarát. Mindössze három hozzávaló szükséges hozzá. A legnagyobb munkát a hűtőd és a késes aprítód végzi majd el helyetted. Csak egy kis csokiolvasztáshoz kell hő, de az úgy tudod megoldani a legjobban, ha forró vizet teszel egy nagyobb tálba és beleteszel egy kisebb tálat. A kisebb tálba pedig a csokit helyezd bele. Fedd le. Pár perc múlva megolvad a csoki és mehet a kókusztöltelék tetejére.