Heti top – könnyű nyári ételek

A forróságra való tekintettel a héten számos olyan nyári étel receptjét olashattátok és próbálhattátok ki, amelyek elkészítése közben nem kell órákat a tűzhely mellett tölteni. Még egy összeállítást is készítettem nektek gyors, nyári ételekből. 

nyár eleji zöldséglevesben az a jó, hogy zsenge, hazai, netán saját kerti zöldségekből készül. Éppen ezért pillanatok alatt megfő. Ha pedig telezsúfolod zöldségekkel, kevesebb lét hagyva rajta, akkor igencsak laktató étel lesz belőle. Akár ebédre, akár vacsorára is kellemes étel a nyári forróságbban. Mindezeken túl igencsak bikinivonal-barát étel. 

Nem kell sok alapanyag a répás apró csirkéhez. A legjobb, ha zsenge répából, bébirépából készíted. Én is abból készítettem, mert a családi kertből érkezett egy nagyobb bébirépa szállítmány. Nyersen is siteni volt elropogtatni csak úgy ezeket a kis zöldségeket, de a csirkének is nagyon jót tett. Fejes salátával és sült édesburgonyával körítve laktató ebéd vagy vacsora.

Elsősorban köretnek ajánlom a rukkolás paleo salátát. Ám, ha belekeversz tonhalkonzervet, akkor már egy teljes értékű vacsorát alkothatsz belőle. De “dúsíthatod” tőkehalmájjal, vagy sült csirkemell darabokkal. Esetleg a hétvégi sültcsirke maradék húsával is.