A három leggyorsabb nyári paleo étel a nyári forróságban

Minden átmenet nélkül érkezett a kánikula. Ilyenkor nagy kihívás a főzés, mert ki akar még a forró tűzhely mellé állni, akár egy percre is. Ám enni azért kell. Ilyenkor tesznek jó szolgálatot azok az ételek, amelyeket nem kell hosszasan a tűz fölött kevergetni. Az se baj, ha egyáltalán nem igényel sok munkát, mert a jó időben inkább egy árnyékos fa alatt a kertben, a teraszon vagy a parkban sokkal kellemesebb. Ezért összegyűjtöttem nektek a három leggyorsabb nyári paleo étel receptjét ebben a nyári forróságban. 

A kánikulában inkább a könnyebb ételeket kedveljük. Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele, ezért a levesek ilyenkor igencsak jó szolgálatot tesznek. A nyár eleji zöldségleves villámgyorsan elkészül, mert zsenge, idei és hazai zöldségekből készül. Tegyén bele annyi zöldséget, amennyit csak tudsz és egy finom, laktató, de mégis habkönnyű étel lesz belőle. Sokat nem is kell vele foglalatoskodni, mert a zsenge répát, fehérrépát csak át kell alaposan mosni, nem szükséges hámozni. Ezért került a három leggyorsabb nyári paleo étel listájára ez a leves. Me azért is, mert annyit ehetsz belőle, amennyit csak akarsz, nem fogja elrontani a bikinivonalad. 

A kánikulában sem nyugdíjazom a sütőmet. Teszem ezt azért, mert csak tényleg két percig kell ott állnom mellette, amíg kiveszem belőle az elkészült ételt. Ennyit megér egy kis plusz hő. A legtöbbször mostanság a füves sült csirke készül benne. Csak annyi teendő van vele, hogy befszerezem a csirkéket és bedobom a sütőbe. Ez úgy öt perces elfoglaltság. Köretként pedig zöldsalátát készítek hozzá éppen azokból az alapanyagokból, amelyek a hűtőben vannak. Ott pedig rendszeresen tanyázik uborka, répa, valamilyen zöldsaláta, paradicsom, hagyma. Dobálok mellé még almakockákat és, ha tényleg nem akarok vele tovább foglalatoskodni, mint öt perc, akkor citromos olívaolajjal öntöm nyakon és kész. Az egész fenséges fogással úgy 15 perc az össz teendő. Igazán jó alku ez így a forróságban. 

Ha bevásárolni sincs túl nagy kedvem, mert inkább kint tölteném az időmet egy hűs fa árnyékában, vagy kevésbé prózai módon az erkélyen, akkor lesz az ebéd vagy vacsora a paleo töltött tojás. A tojás az én konyhámban sosem fogyhat el, mert ez az igazi gyorsreagálású hadtestem az éhség viadalában. Számtalan gyors étel készülhet belőle és a paleo töltött tojás az egyik. Azért szeretem, mert amíg megfő a tojás, addig is lustán olvashatok az erkélyen vagy jobb esetben készítek egy gyors salátát hozzá köretnek. Maximum húsz percet töltök ezzel a fogással is a konyhában, mégis laktató és finom ételt tehetek ezután az asztalra.