Zöld curry

Nem vagyok spenót rajongó. A spenótfőzeléktől egyenesen kiver a víz. Ugyanakkor be kellett látnom, hogy rengeteg hasznos tápanyag létezik ebben zöld levélben, amelyre nagy szüksége van a szervezetemnek. Azóta számtalan formában megeszem, bár a főzeléket azóta sem sikerült megkedvelnem. A legújabb kedvencem a zöld curry. 

Hozzávalók:

fél kg pulyka felsőcomb filé, 4 nagy marék friss spenót, 1 doboz kókusztej, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, só, 3 evőkanál kókuszzsír, 2 nagyobb gumó édesburgonya.

A zöld curry elkészítése:

  1. A kockákra vágott pulykacombot és a hasábokra vágott édesburgonyát rádobjuk a megforrósított kókuszzsírra. 
  2. Addig sütjük, amíg a hús kifehéredik. 
  3. Sózzuk és rászórjuk a curry port. 
  4. Egy percig összepároljuk.
  5. Ráöntjük a kókusztejet és alaposan összekeverjük. 
  6. Beletesszük a megmosott spenótot. 
  7. Addig főzzük, amíg a hús és az édesburgonya is megpuhul. 

Tipp:

Önmagában is nagyon laktató, de tálalhatod salátával vagy karfiolrizzsel is. Ha nincs friss spenótod, akkor használhatsz fagyasztottat is. Készítheted ezt az ételt csirkemell filéből vagy akár sertéscombból is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben