Zöld turmix még zöldebben – avagy hogyan ehetsz meg egy kazalnyi zöldet

A családi kert ontja magából a salátákat. Rukkola és fejes saláta foglalja el a hűtő legalább kétpolcát a zöldségesrekeszen felül. A zöldsaláta cunamira találtam ki azt is, hogy a rukkolát beledarálom a gombás fasírtba, amely igen jót tett neki. De ekkora kazal zöldsalátát legfeljebb a Magyar Honvédség tudna felfalni egy kiadós gyakorlatozás után. A zöld levelekre azonban nag szüksége van a szervezetünknek. Marjolein Dubbers könyve szerint (címe: Hormonkontroll) legalább fél kilónyit meg kellene ennünk belőle egy nap. Oké, de eredeti formájában egész nap rágcsálhatnám. Intravénásra kellene kötni – gondoltam, és ezzel meg is találtam a legjobb megoldást. Felturbóztam és csúcsra járattam a korábbi zöld turmix receptjét még zöldebbé téve. 

Hozzávalók:

1 marék rukkola, 1 kisebb fej fejes saláta (de inkább fél fejnyi), 1 nagyobb érett banán, 1 édes alma, 5 centis kígyóuborka, 1 marék bébispenót, 3 dl szűrt víz. 

Elkészítése:

  1. A megmosott fejes salátát, rukkolát és spenótot összetépkedjük és turmixba tesszük 
  2. Rádobjuk a kimagozott és felkockázott almát és a felkarikázott banánt. 
  3. Bele dobjuk a megmosott és felkarikázottuborkát.
  4. Ráöntjük a szűrt vizet.
  5. Alaposan összeturmixoljuk. 

Tipp:

Ha nagyon sűrűnek találod, akkor tehetsz bele még vizet. Ha nagyon “zöld” íze lenne számodra, akkor növeld a gyümölcsök mennyiségét, vagy készítheted víz helyett narancslével is.